Windows 10 kopen

Windows 10 kopen

Is Windows 10 kopen wel zo verstandig? Dat is een vraag die ik vandaag probeer te beantwoorden in mijn artikel. In het artikel bespreek ik de voordelen en nadelen van Windows 10.

De voordelen en nadelen van Windows 10

We beginnen eerste met een voordeel, want het startmenu is terug van weggeweest! In Windows 8 was het verdwenen, maar gelukkig is het in Windows 10 weer helemaal terug.

Een ander voordeel is dat het systeem lichter en een stuk sneller is dan de vorige versies. Zo werken programma’s soepeler en start het sneller op.

Ook is het systeem beter beveiligd. Het besturingssysteem heeft veel instellingen waarmee je jouw laptop of computer optimaal kunt beveiligen.

Dan de nadelen van het systeem. Men ontkent dat Windows 10 sommige gegevens van gebruikers verzamelen. Zo schijnt het dat Windows 10 een aantal analysetools in de software heeft zitten waarmee Microsoft het gedrag van gebruikers bijhoudt. Het blijft natuurlijk speculaties.

Er zouden daarnaast veel problemen met stuurprogramma’s en programma’s in het nieuwe Officepakket zijn op het nieuwe systeem. Voordat je overstapt is het dus verstandig om alles goed te controleren en of je programma’s ook Windows 10 ondersteunen.