My blog

Varioned logo

 

Back Title
Back Side Text Description

Lorem

Hoe Instagram-foto’s als een professional te bewerken

U hoeft geen professionele fotograaf te zijn om verbluffende foto’s te maken. Leer hoe je Instagram-foto’s kunt bewerken om je volgers te laten groeien. Instagram is een visueel platform – dus het hebben van geweldige foto’s is de sleutel tot een succesvolle Instagram-strategie. Met andere woorden: kwaliteitsbeelden leiden tot kwaliteitsbetrokkenheid.

Gelukkig hoef je geen professionele fotograaf te zijn om mooie inhoud op je Instagram-accounts te plaatsen.

Het enige wat je nodig hebt is je smartphonecamera, een paar bewerkingstools en trucs… en een beetje oefening.

Lees verder om te leren hoe u Instagram-foto’s kunt bewerken om uw publiek te vergroten en een overtuigende merkesthetiek tot stand te brengen. Je krijgt ook een overzicht van enkele van de beste fotobewerkings-apps die je afbeeldingen (en betrokkenheid) naar nieuwe hoogten kunnen tillen.

 

1. Begin met een kwaliteitsfoto

Zelfs het beste filter kan een slechte foto niet verhullen, dus zorg ervoor dat je begint met een kwaliteitsfoto.

Natuurlijk licht is altijd de beste optie, maar gebruik voor de beste resultaten de HDR-modus op de camera van je smartphone bij het fotograferen bij weinig licht, close-ups of portretten buitenshuis.

Nog een pro-tip? Maak een aantal foto’s om er zeker van te zijn dat je opties hebt bij het posten van de tijd.

Als je weinig tijd of inspiratie hebt, probeer dan stockfoto’s aan te passen. Er is een hele wereld aan gratis, kwaliteitsvolle stockfoto’s om uit te kiezen.

Pro-tip: begin met een foto die het formaat heeft voor Instagram. Als uw foto of video te klein is, kan deze wazig of korrelig lijken, hoe vaak u deze ook bewerkt. En je kunt je foto niet bewerken nadat je hem hebt gepost. Foto’s die minimaal 1080 pixels breed zijn, zien er het beste uit. Instagram zal je foto standaard bijsnijden als een vierkant, maar je kunt deze desgewenst aanpassen aan de volledige breedte of hoogte.

2. Upload je foto naar Instagram

Open de Instagram-app en selecteer het plustekenpictogram in de rechterbovenhoek.

Dit opent een menu met opties voor posten. Selecteer bericht en kies vervolgens uw foto uit uw afbeeldingengalerij. Tik op volgende.

3. Kies een filter

Hier vindt u een verscheidenheid aan filters die de verlichting, kleuren, contrast en scherpte van het beeld op verschillende manieren aanpassen.

“Gingham” zorgt bijvoorbeeld voor een vlakke en gedempte look, terwijl “Inkwell” je foto zwart-wit maakt. Tik op elk filter om een ​​voorbeeld te zien van hoe het eruit zal zien op uw specifieke foto.

“Claredon” is volgens Lifewire het populairste filter ter wereld, voor een koelere look die het contrast op een natuurlijke manier opvoert. Pro-tip: u kunt de intensiteit van elk filter aanpassen door er een tweede keer op te tikken en de glijdende schaal van 0 (geen effect) tot 100 (volledig effect) aan te passen. Maar in 2021 hebben de meeste professionele Instagram-gebruikers de neiging om de filterstap helemaal over te slaan om hun eigen visuele balans aan te passen. Dat brengt ons bij de functie “bewerken” in de Instagram-app.

 

4. Pas je foto aan met de Instagram-bewerkingstool

Onder aan het scherm ziet u aan de rechterkant een tabblad ‘Bewerken’. Tik daarop om een ​​menu met bewerkingsopties te openen:

Aanpassen: gebruik dit om uw foto recht te trekken of het horizontale of verticale perspectief te wijzigen.
Helderheid: een schuifregelaar om uw afbeelding lichter of donkerder te maken.
Contrast: Een schuifregelaar om het onderscheid tussen de donkere en lichte delen van de afbeeldingen meer of minder intens te maken.
Structuur: Verbeter de detaillering in de foto’s.
Warmte: schuif naar rechts om dingen op te warmen met oranje tinten, of naar links om ze af te koelen met blauwe tinten.
Verzadiging: Pas de intensiteit van de kleuren aan.
Kleur: breng een kleur aan op de schaduwen of hooglichten van de foto.