My blog

Varioned logo

 

Back Title
Back Side Text Description

Lorem

Wat videomarketeers moeten weten in 2022

Het is algemeen bekend dat video het afgelopen decennium een ​​van de doorbraaktrends in de marketingwereld is geweest.

Maar wat gebeurt er op dit moment in videomarketing? En hoe is zijn groei en succes bestand tegen de wendingen van een wereldwijde pandemie?

 

Video blijft een topprioriteit voor marketeers, aangezien zowel het gebruik als de uitgaven in 2021 toenemen en in de komende 12 maanden weer stijgen.
De pandemie blijft videomarketingplannen beïnvloeden, maar de verstoring lijkt minder te zijn in vergelijking met vorig jaar, omdat mensen zich aanpassen aan een ‘nieuwe norm’.
Mensen kijken meer online naar video dan ooit tevoren – in feite is de hoeveelheid online video die ze bekijken sinds 2018 bijna verdubbeld.
Marketeers zijn positiever over het rendement op investering dat video biedt dan ooit, omdat het verkeer, leads, verkoop en begrip van het publiek sterk blijft beïnvloeden.


Consumenten blijven video gebruiken als een integraal onderdeel van hun reis met merken en zijn verheugd om het komende jaar nog meer video-inhoud te zien.

 

De belangrijkste bevindingen…

86% van de bedrijven gebruikt video als marketingtool, wat stabiel blijft ten opzichte van vorig jaar.

Dit is het hoogtepunt in een algemeen verhaal over groeiend videogebruik dat teruggaat tot 2016 (de eerste keer dat we deze specifieke vraag op deze manier stelden).

 

Het meest opvallende is misschien wel dat 87% van de videomarketeers meldde dat video hen een positieve ROI geeft – een wereld verwijderd van de lage 33% die er in 2015 zo over dacht. Dit kan worden toegeschreven aan een beter begrip van het gebruik van video, evenals aan hoe de impact ervan te volgen en te kwantificeren.

De meeste marketeers zijn van mening dat video een briljante investering is voor het genereren van leads. 86% van de videomarketeers zegt dat video effectief is geweest voor het genereren van leads, een stijging van nog eens 2% vanaf 2021 en een stijging van 5% sinds 2019. 81% van de marketeers vindt dat video een directe, positieve impact heeft op de verkoop.


94% van de marketeers is het ermee eens dat video’s hebben geholpen om het begrip van gebruikers van hun product of dienst te vergroten.

Bij het meten van succes beschouwen de meeste marketeers (62%) videobetrokkenheid als de belangrijkste statistiek. Views of plays waren een goede tweede (61%).

 

Terwijl slechts 27% van de videomarketeers verkoop als een maatstaf voor succes beschouwt, meldt 81% dat videomarketing de bedrijfsresultaten heeft verbeterd – wat betekent dat video’s een positieve impact zullen hebben, zelfs als de focus op andere statistieken blijft liggen.

Pandemische impact

Helaas was 2021 niet het einde van de pandemie – en het ziet ernaar uit dat COVID zijn impact in 2022 zal blijven voelen.

Dus welke impact heeft dit op de wereld van videomarketing?

Welnu, 64% van de marketeers zegt dat de pandemie hun videomarketingplannen voor 2021 en 2022 heeft beïnvloed. Van deze mensen zei driekwart dat de pandemie het waarschijnlijker maakte dat ze video zouden maken, en het andere kwart zei dat het minder waarschijnlijk was .

Maar het goede nieuws is dat de impact van de pandemie op het videomarketingbudget lijkt af te nemen.

 

In een enquête van vorig jaar werden marketeers gevraagd of ze verwachtten dat hun budget voor videomarketing voor 2021 zou worden beïnvloed, en 63% zei dat ze dachten dat dit ook zo zou zijn.

Het aantal dit jaar – nog steeds hoog, met 50% – betekent een aanzienlijke daling.

Alles bij elkaar opgeteld

De opkomst van video als marketingtool lijkt onverbiddelijk.

Bijna negen op de tien mensen geven aan in 2021 meer video’s van merken te willen zien, waardoor video een uitstekende tool is voor het genereren van leads en naamsbekendheid.

In veel opzichten is de vraag naar (en het verbruik) van video toegenomen doordat mensen meer tijd thuis doorbrengen – op afstand werkend -.


Video lijkt zijn succesverhaal van tien jaar van de ene op de andere dag voort te zetten in het komende decennium. Deze statistieken schetsen een beeld van een mediatype dat bijna universeel populair is bij zowel marketeers als hun publiek, en helpt een aantal ongelooflijk belangrijke doelen te bereiken.